8 juli 2018

Els Pfanny (Pfunny)

Zing je persoonlijke lachmantra met Els

Hoe heerlijk is het, om te mogen lachen en zingen vanuit je tenen? Deze twee zijn sterk met elkaar verbonden, volgens lachtrainer Els. Ze is er dol op, en beiden vinden hun plek tijdens haar workshops die zij vol enthousiasme geeft.

Els Pfanny is moeder, zangeres, liedtekstschrijfster, lachtrainer en yogadocent. Van jongs af aan treedt zij op als zangeres. Haar kennismaking in 2002 met de lachmeditatie van Dirash van Rossum, wekt haar belangstelling voor lachen zonder reden. In 2009 maakt zij kennis met lachyoga via Marleen Heeman, en is verkocht. Ze volgt de 2-daagse training tot lachtrainer en ontwikkelt in 2010 De Lach Wandeling in Heusden Vesting. Inmiddels heeft zij duizenden mensen deelgenoot gemaakt van haar vrolijke work-out voor de lachspieren. Daarnaast verwerkt ze graag diepere lagen van het gevoelsleven in een liedtekst, om zo de essentie daarvan kernachtig naar boven te brengen en te doorvoelen.

Zij combineert wat ze leerde over lachen, zingen, bewegen, humor, spel, (lach)meditatie, (lach)yoga, zelfontplooiing en creativiteit tot een stimulerende ervaring. Je wordt uitgedaagd om zo kernachtig mogelijk je persoonlijke mantra te formuleren. Een hele uitdaging, waar je zéker in slaagt onder de bezielende leiding van Els!

“De kennis zit in jezelf. Denk maar eens aan het advies dat je anderen geeft…. en volg het zelf op!”

Deze workshop geeft je:

  • Bewustwording van het ‘geheime’ effect van zingen en lachen op de adem
  • Jezelf het volle licht van je aandacht
  • Erkenning en waardering voor hoe je tot nu toe hebt geleefd
  • De nuttige levensles(sen) filter
  • Een positief innerlijk aandachtspunt
  • Je persoonlijke mantra

Zing
Zing en lach
Lach je blij
’t liefst elke dag!
Het maakt niet uit of je vrolijk bent
Want dat word je vanzelf
Wanneer je lacht
Dus zing en lach!”
( melodie: Sing a song | Carpenters )

 

ElsPfanny2