5 december 2016

Hika Lenaerts

Spelen om te lachen

Informatie over de lachworkshop

  • Spelen is, net zoals lachen zonder reden, een snelle en leuke manier om spanningen, moedeloosheid,angsten en neerslachtigheid te verhelpen.
  • Spelen als volwassene geeft je frisse kinderlijke energie. Het helpt je beter om te gaan met de ‘serieuze grote-mensen-wereld’.
  • Door als volwassene regelmatig in groep te spelen, leer je nieuwe mensen kennen, ontdek je nieuwe kanten van jezelf en ontwikkel je nieuwe interesses en hobby’s.
  • Het is gemakkelijker om even jezelf laten gaan als je speelt.
  • Spelen is sowieso een opwekker van de gulle lach.

Wie is Hika?

Ik, Hika, ben van kindsbeen af een lachebek, te pas en te onpas… In mijn puberjaren meer te onpas dan te pas, haha…. Toch volgens verschillende leerkrachten die mij nodig eens op mijn plaats wilden zetten… oeioei.. nu dreig ik mijn gulle lach te verliezen…. Maar wat binnenin zit, verlies je nooit, stop je meestal maar tijdelijk weg tot het weer veilig is om het boven te halen… en ja, dat gebeurde onder andere toen ik lachen zonder reden ontdekte.

Sinds  2003 ben ik lid van de vzw Lachclubs van België en geef ik lachyoga in mijn eigen club en privé in verenigingen en bedrijven. Ik heb dit uitgebreid met Spelen en lachen.
Meer informatie vind je op www.lachacademie.be.

Wat betekent de lach voor Hika?

Lachen is een uitbarsting van plotse positieve emotie, is een uiting van vreugde, kan een instrument zijn om het ijs te breken, durft soms in de weg te staan als men zenuwachtig is en kan helaas ook negatief gebruikt worden om iemand voor schut te zetten. Dit laatste is echter niet aan mij besteed.

Lachen kan worden ingezet om een negatieve sfeer om te buigen, meer vrolijkheid in je leven te brengen, mensen samen te brengen en nog veel meer

Waarom zouden mensen aan deze workshop mee moeten doen?

We hebben allemaal nog het kind in onszelf; een kind lacht terwijl het speelt, lacht omdat het speelt. Spelen om te lachen kan voor sommigen de drempel verkleinen om het innerlijke kind naar boven te halen en zo over te schakelen naar lachen zonder reden. Zelfs zonder erbij na te denken gaat elkeen glimlachen of zelfs lachen als hij/zij speelt.